★ Populaire categorieën van A tot Z
Menu
★ Populaire categorieën van A tot Z

Carnavalskleding 2019: dé trends voor carnaval 2019

 


 

De populairste kledingcategorieën voor Carnavalskleding 2019

Sommige carnavalskostuums kunnen in een bepaald jaar ineens immens populair worden. Zo kan een bekend personage uit een populaire serie, of een populaire trend op internet, zorgen voor een explosieve toename in de verkoop van een bepaald type kostuums. Hieronder hebben we kort samengevat bij welke kostuums wij een opmerkelijke stijging in verkoop opmerken, alsmede welke kostuums in populariteit stabiel zijn gebleven.

 


 

Casa de Papel

Kostuums die zijn gebaseerd op de Netflix serie ‘Case de Papel’ worden dit jaar massaal gekocht. De Spaanse serie, waarin een serie bankrovers besluiten de Spaanse Munt te overvallen, was één van de populairste Netflix series in Nederland. De pakken, bestaande uit een rode overall en excentriek Dali masker, zijn door hun populariteit standaard uitverkocht.

Met een Casa de Papel pak ben je nagenoeg anoniem. Leuk voor je vrienden, maar dit kan nog problematisch uitpakken als er 20 andere Casa de Papel feestvierders in het café staan. Verlies je vriendengroep dus niet uit het oog, want het is voor deze feestvierders dus veel gemakkelijker om iedereen kwijt te raken!

The Roaring Twenties

Een categorie die in aanloop naar het carnaval van 2019 een opvallende piek laat zien, is de 'Roaring Twenties'. De jaren '20 stonden bekend om hun weelde en flamboyante feestjes, waar zowel mannen als vrouwen zich op hun chicst kleedden.

Vooral de populairteit onder Burlesque-achtige kledingstukken en accessoires, zoals boa's, parelkettingen en sigarettenhouders, is sterk toegenomen. Onder mannen leeft vooral de kledingstijl die populair is geworden dankzij de Netflix-serie 'Peaky Blinders', met de Frackjas en vlinderdas als populaire accessoires.

 


 

Seventies: Hippe & Flower Power kleding

Een andere kledingstijl die terug gaat in de tijd is de categorie "Seventies". Wijde broeken, felgekleurde shirts, haarbanden en zonnebrillen met rond montuur; alle hippie kostuums en accessoires zijn dit jaar opvallend populair. Een accessoire dat met name goed verkoopt is de typische hippie pruik, aangezien niet iedereen beschikt overlang haar dat over de schouders valt.

 


 

90's kleding

Deze categorie doet het al een tijdje erg goed rondom carnaval, en lijkt niet op korte termijn af te remmen. Veel van de carnavalsvierders koesteren warme herinneringen aan de jaren '90, en grijpen het thema dan ook aan om hun jeugdjaren te herbeleven. Met name de kenmerkende trainingspakken en bijhorende zweetbandjes, die extra populair zijn geworden sinds de "New Kids" films, blijven een populair item rondom carnavalskleding in 2019, net als de regenboog franjes en foute pruiken

 


 

,

Boef, Pater, Non

Ieder jaar zijn er een aantal categorieën aan carnavalskleding die het gegarandeerd goed doen qua verkoop; de zogeheten 'evergreens'. In de verkleedkledingbranche staan deze typische carnavalskostuums ook wel bekend als 'Boef, Pater, Non'. Met name de vroege bestellers, die hun bestelling al enkele maanden voor het carnavalsseizoen plaatsen, maken veelvuldig gebruik van deze evergreen kostuums.

Ook valt op dat deze vroege bestellers regelmatig een bestelling voor een grote groep plaatsen. Een reden hiervoor is dat een algemeen geaccepteerd kostuum voor minder discussie binnen de groep zorgt, maar een andere reden is dat deze pakken vaak in een breed scala aan maten beschikbaar zijn

Een greep uit de populairste 'Boef, Pater, Non' categorieën:

  1. Dieren kostuums
  2. Piraten, vikingen en zeemannen
  3. Cowboys en indianen
  4. Hoeren, pooiers en playboys
  5. Superhelden kostuums

 


 

Grotere maten carnavalskleding

Een trend die niet gelijk aan een kledingcategorie is verbonden, maar die wel terugkomt in de statistieken, is de ruimere beschikbaarheid van grote maten bij de damescollecties. Waar carnavalskleding vroeger uitging van een standaard M/L maat, lijken de fabrikanten zich nu ook te realiseren dat niet iedereen dezelfde standaardmaten heeft. Een positieve trend, die ervoor zorgt dat iedereen vrije keuze heeft in zijn of haar carnavalskostuum.